Monde On Air: Lehtojärven Hirvenpää (duo)

Lehtojärven Hirvenpää on uuden ajan tango-orkesteri Suomen Lapista.

Yhtye sai alkunsa, kun Väärä Raha -yhtyeestä tuttu Jaakko Laitinen ja monien musiikkilajien parissa taituroinut haitarivirtuoosi Harri Kuusijärvi löivät päänsä yhteen ja alkoivat työstää uusia lauluja. Syntyi levyllinen lopun aikojen populäärimusiikkia.

Harri Kuusijärven progressiivisen iskelmällisiin sävellyksiin lisää syvyyttä tuovat Jaakko Laitisen elämän ja todellisuuden perusteita ja rakenteita tutkivat sanoitukset. Käkkärämäntyjen ja arkisten aiheiden kuten työn kautta sukelletaan ekologisiin, metafyysisiin ja kosmologisiin mietteisiin, mielen arvoituksellisiin kiemuroihin ja avaruuden äärettömiin ihmeellisyyksiin.

******

​”Lappilaisista muusikoista koostuva bändi lataa arktisen ilmastoahdistuksen hyvin soljuvaan jazzrillumareihin ja tangopastisseihin. – – Lehtojärven Hirvenpää on yhdistelmä irwinmäistä karnevaalia ja helismaalaista lakonisuutta.”

KANSANMUSIIKKI-lehti 4/2019

​”Lopputulos on saatanallisia säkeitä, iskelmäprogea ja tangoiskelmää. – – Jaakko Laitinen kuulostaa välillä suoraan helvetistä karanneelta tangokuninkaalta. Kuusijärven hanuri vinkuu yhtäällä pirunviuluna ja toisaalla se loihtii kuuluville hengähdystaukoja yhteiskuntakritiikkiä suustaan sylkevän solistin tueksi.”

VOIMA 10/2019

“Lehtojärven Hirvenpää taas on laulaja Jaakko Laitisen ja hanuristi Harri Kuusijärven johtama yhtye, joka laajentaa esikoisalbumillaan niin kuulijansa iskelmäkäsitystä kuin populaarimusiikilta tavallisesti odotettavia lyyrisiä horisontteja.”

LAPIN KANSA 1/2020 ​”

Lehtojärven Hirvenpää löytää uusia kulmia tangoon. Vuonna 2019 se on jonkin sortin uroteko. Harri Kuusijärven sävellykset hakevat musiikilliset vaikutteensa jostain tango nuevon ja tanssilavan väliltä. Jaakko Laitisen lyriikat käsittelevät aiheita, joihin ei genressä ole kajottu ja tekee sen juuri sopiva pilke silmäkulmassa, suomalaista veijariperinnettä päivittäen. Hikiläikät paidan kainaloissa kuuluvat osana kokonaisuutta.”

TEOSTO-PALKINNON ESIRAATI 2020

Scheduled Konsertit

Linkki konserttiin