Linnea Selander & Pluto`s Baby (NIPÅ LIVE)

Nordens institut på Åland (NIPÅ) fortsätter att presentera fredagskonserter. Den 15:e maj presenteras Pluto’s Baby som är åländska Linnéa Selander, just nu är aktuell med sin debut-EP. Musiken har både en vaggvisas mjukhet kombinerat med nattlig mystik.

EPn går under namnet ”Club Lullabies” och består av sfäriska spår där Linnéas silkeslena röst möter en lika delar pampig som klubbig produktion. Linnéa Selander är singer-songwritern från Åland, numera baserad i Malmö i Sverige, som gör melankolisk och känslosam popmusik under artistnamnet Pluto’s Baby. Arbetet med EP:n påbörjades för några år sedan och resultatet är stilrena spår där alla låtar är baserade på fragment ur Linneas eget liv. Det handlar om kärlek och sorg, att vilja ge upp och samtidigt hitta styrka inifrån och om att våga drömma. ” –

Hela EP:n handlar om att överkomma saker och ta sig vidare. Att komma över kärlek, sorg, att vara fast i sitt eget huvud och hur man hanterar det. Känslan av att vilja ge upp och överlåta allt till ödet eller slumpen. Jag ville samla allt det där i låtar som folk kan lyssna till på förfesten eller efterfesten. Uppladdning och nedladdning.”, säger Linnéa Selander. Om Linnéa Selander Linnéa Selander, Pluto’s Baby började med musik i samband med att hon klev in i målbrottet och kände att hennes röst förändrades.

I samband med det kände hon en stark vilja att utforska sin röst och började sjunga. Som femtonåring började hon på Ålands Musikinstitut där hon skolades inom jazz. Efter studenten flyttade hon till Bergslagen där hon studerade jazz och soul samt börja- de skriva egna låtar. Nu är hon aktuell med sitt soloprojekt Pluto’s Baby och sin debut-EP ”Club Lullabies”.

Du kan själv förhandslyssna på ”Club Lullabies” här: https://soundcloud.com/linneaselander/sets/club-lullabies/s-lcxhf Var? http://nipalive.ax När? 15.5, kl 19 Artist? Pluto`s Baby, Linnea Selander Foto: Zarko Ivetic Linnea Selander på sång John Riggebo på trummor Tove Darelid p piano Tora Engelbrekts på synth

Scheduled Uncategorized

Linkki konserttiin