KuruFest 2020

Kamarimusiikkifestivaali KuruFest toteutetaan 7.6.2020 livestriimattuna konserttina.

Nyt jo 14. kertaa järjestettävän tapahtuman voi tänä poikkeuksellisena kesänä kokea kotisohvalta käsin. Normaalisti festivaali tuo konsertteja eri puolille Ylöjärveä kolmen päivän ajan. Nyt yleisötilaisuuksista on vallitsevan koronatilanteen vuoksi jouduttu luopumaan, mutta tapahtumaa ei haluttu perua kokonaan.

Konsertti Ylöjärven kirkosta lähetetään maksuttomana livestriiminä sunnuntaina 7.6. klo 19 alkaen. Monikameratekniikalla kuvattu striimi on nähtävillä Ylöjärven kaupungin Youtube-tilillä suorana. Se jää katsottavaksi myös konsertin jälkeen.

Tapahtuman taiteellinen johtaja, sellisti Tuomas Lehto kommentoi kesän 2020 KuruFestiä: ”Näinä poikkeuksellisina aikoina musiikin voima korostuu ja on hienoa, että Ylöjärven kaupunki haluaa saada konsertin välitettyä kotikatsomoihin. Meille muusikoille nämä tilaisuudet ovat merkityksellisiä ja mieleenpainuvia, koska musiikin välittäminen yleisölle on kaikki mistä soittamisessa on kyse.

Uskon että yhdessä soittamisen riemu on käsinkosketeltavaa kotisohvaltakin.” ”Ohjelma on muodostunut samalla lailla kuin kamarimusiikki on alun perin sävelletty – ensin katsotaan mitä soittimia on käytössä ja sen jälkeen teokset sävelletään niille. Päätämme konsertin Beethovenin piano trioon säveltäjämestarin 250-vuotisjuhlan kunniaksi.”

Ohjelma: Bach: Soolosellosarja nro1 G-duuri Tuomas Lehto, sello Villa-Lobos: Duo huilulle ja sellolle Niamh McKenna, huilu Tuomas Lehto, sello Beethoven: Piano Trio C-molli Heini Lehto, piano Ville Koponen, viulu Tuomas Lehto, sello Festivaalin taiteellisina johtajina toimivat Heini Lehto ja Tuomas Lehto. Heidät palkittiin joulukuussa 2016 KuruFestin ja Ylöjärven eteen tekemästään kulttuurityöstä paikallislehtien jakamalla Antti-patsaalla.

Ylöjärven kaupungin Youtube-tili: https://www.youtube.com/channel/UCEpqJGcHvzxBRcA6sj9LMQA

Scheduled Kotikonsertti Maksullinen Uncategorized

Linkki konserttiin