Helsinki-päivä – Helsinki Day 2020

Helsinki-päivää juhlitaan tänä kesänä poikkeuksellisesti vain verkon ja somen välityksellä 🎉 Ohjelmaa sirkustempuista konsertteihin ja improvisaatiosta digitaalisiin luonto-opastuksiin välitetään 12. kesäkuuta Helsinki-kanavalla, sosiaalisessa mediassa, tapahtumanjärjestäjien kanavilla sekä Radio Helsingin ääniaalloilla.

Päivä käynnistyy Helsinki-päivän perinteillä, kun pormestari Jan Vapaavuori ja apulaispormestarit Anni Sinnemäki, Pia Pakarinen, Nasima Razmyar ja Sanna Vesikansa jakavat vuoden tiede-, urheilu- ja kulttuuripalkinnot sekä tunnustukset vuoden taiteilijoille ja tutkimusapurahan saajille. Helsinki-kanavalla kruunataan myös perinteikkäät Stadin Kundi ja Friidu, kuullaan joukko huippukonsertteja lapsille ja aikuisille sekä matkataan muun muassa Kontulan OstariFestareille ja Herttoniemen kartanon Helsinki-päivään.

Lähes viidenkymmenen tapahtuman ohjelmakokonaisuuden täydentää ALMA n Have U Seen Her? Helsinki Day Cyber Concert, joka striimataan Helsinki-kanavalle, burst.fi -sivulle sekä Alman YouTube-kanavalle. Unimaailmaan sukeltavassa livespektaakkelissa kuullaan kokonaisuudessan ALMAn tuore debyyttilevy, ja yleisö pääsee osallistumaan keikalle luomansa avatarin avulla✨ Keikan toteuttavat Helsingin kaupunki, virtuaaliteknologiaan erikoistunut ZOAN sekä levy-yhtiö PME RECORDS.

Kaikki Helsinki-päivän ohjelma on maksutonta ja vapaasti koettavissa vaikkapa kotisohvalta. Helsinki-päivän tapahtumat ja tarkemman aikataulun löydät Helsinki-päivän nettisivuilta: www.helsinkipaiva.fi

Scheduled Ilmaiskonsertti Konsertit

Linkki konserttiin