April Jazz Subgrooves: Tatu Rönkkö + Superposition (Keikalla.fi)

APRIL JAZZ SUBGROOVES / DAY 3
Tatu Rönkkö: Muovipullomusiikkia ja muita arkisia ääniä
Superposition

April Jazzin striimifestivaali lähetetään Helsingin G Livelabista ja näkyy Keikalla.fi kautta. Konsertin väliajalla kuullaan artistihaastatteluja ja ajankohtaista keskustelua.

TATU RÖNKKÖ: MUOVIPULLOMUSIIKKIA JA MUITA ARKISIA ÄÄNIÄ
Tatu Rönkkö on lyömäsoittaja, jolle mikä tahansa esine on mahdollinen soitin ja ovi uusien äänimaailmojen löytämiseen. Muovipullomusiikkia ja muita arkisia ääniä on soolokonsertti, jossa Rönkkö luo ennen kuulematonta musiikkia soittamalla mm. tyhjiä muovipulloja, emalikulhoja, tonnikalapurkkeja ja pakasterasioita. Esineillä luotujen monikerroksisten rytmisten kudosten ja ambient-äänimaailmojen hypnoottisuus sekä Rönkön ennalta-arvaamaton, suvereeni improvisointi lumoavat kuulijan ja vievät hetkeksi toisiin ulottuvuuksiin.

SUPERPOSITION Kvanttifysiikan ihmeellisistä löydöksistä nimensä saanut Superposition on säveltäjä-rumpali Olavi Louhivuoren kokoama uunituore kvartetti. Yhtyeen musiikki ammentaa free jazzin ja improvisaation perinteestä, jossa kaikuja voi kuulla mm. Ornette Colemanin sekä Tomasz Stankon/Edvard Vesalan kvarteteista. Louhivuori on koonnut ympärilleen ryhmän lahjakkaimpia nuoria suomalaisia muusikoita, joita kaikkia yhdistää musiikillinen seikkailunhalu sekä pyrkimys etsiä ennakkoluulottomasti uutta. Saksofonisti Adele Sauros (Adele Sauros Quartet, Katu Kaiku) suorittaa tällä hetkellä opintojaan Lontoossa. Altto- ja baritonifonisti Linda Fredriksson on yleisölle tuttu etenkin Mopo -yhtyeestä. Musiikkityylillisiä karsinoita kaihtamaton basisti Mikael Saastamoinen on jazz-yhtyeiden (OK:KO, Katu Kaiku) ohella mukana yhtyeissä kuten Iso Auto sekä Perussastamala. Yhtyeen debyyttialbumi julkaistiin maaliskuun lopussa. Adele Sauros, tenorisaksofoni / Linda Fredriksson, altto-, ja baritonisaksofoni / Mikael Saastamoinen, kontrabasso / Olavi Louhivuori, rummut

Yhden illan lippu 9,90€ (sis. kaksi esiintyjää)
Festivaalipassi (sis. neljä iltaa, kahdeksan esiintyjää) 29,90€
Lähetykset katseltavissa jälkitallenteina kuuden päivän ajan.
lippu.fi/april-jazz, www.apriljazz.fi

Scheduled Ilmaiskonsertti Uncategorized

Linkki konserttiin